Pankkitili ja sen avaaminen

Heissun!

Ajattelin, että olisi varmaan ihan hyvä kertoa myös näistä käytännön asioista Kanadassa oleiluun liittyen. Aiemmin olenkin kertonut puhelinliittymän avaamisesta niin nyt ajattelin kertoa vähän pankkitilin hommaamisesta.

Pankkitiliähän ei ole mikään pakko hommata, varsinkaan, jos vaihtoaika on vain yksi lukukausi. Itse kuitenkin päätin avata tilin asioiden helpottamiseksi, koska jouduin aina siirtämään vuokrarahan Kain tilille. Pankkejahan on Kanadassa monia ja itse päädyin TD-nimiseen pankkiin, koska Kailla oli sama pankki niin se asia hoitui helposti. Ennen kuin pankkitilin avaa, kannattaa opiskelijakortti olla hommattuna, sillä heillä on viahtoehtona ilmainen opiskelijatili. Jos tili olisi tavallinen, perittäisiin siitä aina pieni kuukausittainen maksu. Vaihtoehtona on myös avata samalla ilmainen säästötili, mutta jos tarkoituksena on viettää Kanadassa vain ja ainoastaan tuo vaihtoaika, en näe mitään järkevää syytä avata tätä säästötiliä. Muuuuutta itse kuitenkin avasin tuonkin tilin, koska noin kahden vuoden päästä vien muuttolaatikot takaisin tuonne rapakon taakse. Tästä päästäänkin sitten siihen mainintaan, että pidin pankkitilini avoinna tulevaa käyttöä ja helppoutta varten erinnäisistä syistä. :'D

Pankkitilin ja -kortin hommaaminen itsessään oli erittäin helppo prosessi. Marssimme pankkiin sisään ja esitimme asiamme infotiskillä. Siinä sitten ohjattiin ihmiselle, joka hoiti näitä asioita ja sitten istuttiin pienessä kopissa ja käytiin asioita läpi. Tietenkin määrätyn kaavan mukaan pankkivirkailija kävi läpi kaikki baihtoehdot ja täytyy kyllä myöntää, että hän oli oikein mukava eikä yrittänyt selittää silmiä ja korvia täyteen kaikkea turhaa. Kanada korteissa, ainakin tällä pankilla, on sellainen periaate, että kuukauden/viikon sisällä voi tehdä tietyn määrän pankkikorttitoimintoja ilmaiseksi. Tämän rajan jälkeen jokaisesta toiminnasta peritään pieni maksu. Pankkivirkailijan kanssa sitten arvioitiin, että kuinka monelle toimintakerralle per viikko olisi tarvetta. Rajan sai siis valita itse. Otin varmuuden vuoksi vähän korkeamman rajan, ettei tule sitten ikäviä yllätyksiä pankkitilillä.

Opiskelijastatuksen liittäminen tiliin onnistui helposti opiskelijakorttia näyttämällä. Tämä ilmainen opiskelijatili säilyy siis vaihtojakson loppuun asti. Sitten, kun tarvittavat paperit oli allekirjoitettu, virkailija kävi kipaisemassa minulle kortin. Kortissa ei näin ollen ollut nimeä, mutta se ei haitannut. Asia oli siis näin ollen sillä selvä. Käteistä nostaessa kannattaa aina mennä oman pankin automaateille, koska niissä ei tarvitse maksaa minkään sortin palvelumaksua. Muistakin automaateista saa toki rahaa, mutta siitä peritään aina joku maksu yhden ja kolmen dollarin välillä.

Itse koin paikallisen pankkikortin oikein käteväksi. Siinä lähimaksurajakin on paljon korkeampi kuin Suomessa, olisikohan ollut peräti 200 euron luokkaa. Raja ei tule sitten ihan heti vastaan. :'D Näillä näkymin sitten minulla on paikallinen kortti valmiina seuraavaa reissua varten niin ei tarvitse siitäkään sitten murehtia! Tosin nyt täytyy sitten pitää huoli siitä, että tilillä on tarpeeksi rahaa kuukausittaisia palvelumaksuja varten, koska ilmainen opiskelijatili poistui tavallisen tilin tieltä.

Tässä olikin sitten varmasti jorinoita tarpeeksi tältä erää. Seuraavalla kerralla ajattelin tarinoida vähän tuosta asumisesta vähän tarkemmin. :D

Loppukevennykseksi kuva purukumijäätelöstä. :D 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kurssit ja opetuskulttuuri

Välipäivitys